De Great Guys, drie vrienden met een gezamenlijke passie: muziek. Authentieke, veelzijdige zangers met aanstekelijke humor. Groot qua stem, ieder op zijn eigen manier. Met de Great Guys bent u voor elke gelegenheid verzekerd van een unieke act, waarbij het plezier en enthousiasme ervan afspat.

Jazz, Soul, Motown... And much more ...
De Great Guys, drie vrienden met een gezamenlijke passie: muziek. Authentieke, veelzijdige zangers met aanstekelijke humor. Groot qua stem, ieder op zijn eigen manier. Met de Great Guys bent u voor elke gelegenheid verzekerd van een unieke act, waarbij het plezier en enthousiasme ervan afspat. Of het nu gaat om een bedrijfsfeest, een (levenslied-)festival, een bruiloft of een concert met een groot orkest.

Uiteenlopende podia
De vriendschap tussen Dick, Dirk en Jeroen begon bij Benny’s Big Show Orchestra, Nederlands grootste showorkest. Daarmee stonden zij als leadzangers op de meest uiteenlopende podia. Van bedrijfsgala’s tot grootse concerten of (theater-)tours. In eigen land en zelfs in China. Daarnaast traden zij met diverse gastartiesten op. Denk onder andere aan The Gibson Brothers, Xander de Buisonje, Albert West, Henk Poort en Ben Cramer.

Dicht bij de mensen
Ook buiten het orkest vonden de zangers elkaar. Ze konden er geen genoeg van krijgen om samen op te treden. Maar de drie ras-entertainers wilden wel dichter bij de mensen staan. En zo waren de Great Guys geboren.

Zeer breed repertoire
Van sfeervolle crooners, Ratpack en jazz tot soul, Motown, disco, pop en zelfs Nederlandstalig. Hun brede muzikale repertoire maakt een passende act mogelijk voor elk evenement. Zo luisteren zij diverse bedrijfsfeesten en bruiloften op, maken ze regelmatig een uitstapje naar het buitenland en zijn zij vaste zangers bij Holland Casino, Jazz in Duketown in Den Bosch en de IJzeren Man concerten in Vught.Even voorstellenDirk
“Deze keer was het wel zuiver”, zegt Dirk wel eens gekscherend tijdens een optreden. Zijn zelfspot is kenmerkend. Net als de andere Great Guys neemt hij zichzelf niet al te serieus. Maar het maken van muziek wel. Daar stopt hij alle energie in die hij heeft. En dat is mooi om te zien. Daardoor is Dirk de Great Guy met de gunfactor.

Ontdekt op de markt
Zijn talent werd ontdekt toen Dirk enkele jaren geleden al zingend ondermode verkocht op de markt in Den Bosch, in een kraam voor het café de Paternoster. De eigenaar hoorde zijn stem en vroeg hem om een avond te komen zingen. Sindsdien treedt Dirk er regelmatig op.

Benny’s Big Show Orchestra
Een grote droom kwam uit toen Dirk auditie mocht komen doen bij Benny’s Big Show Orchestra, een van de grootste showorkesten in Nederland. In eerste instantie vervulde hij een rol in de backing. Dankzij zijn lef veroverde hij echter al snel een plek op de voorgrond. Naast Dick en Jeroen, de andere twee leadzangers.

Meer muziek maken
Maar Dirk wilde meer. “Ik wilde nog meer muziek maken, optreden, leren en lol maken.” Samen met Jeroen en Dick waarmee hij een bijzondere match bleek te hebben. Qua stemklank en met name passie voor het vak. “Liefst staan we elke week op het podium. Het maakt niet uit waar, voor hoeveel mensen of voor welke gelegenheid. Elk optreden is een groot feest.”Jeroen
Van de bugel naar de trombone. Jeroen wist van toeten en blazen. Echt gezongen had hij alleen nog niet. Hooguit op een feestje, maar nooit voor een groot publiek. Totdat hij
enkele jaren geleden meedeed met een talentenjacht. Glansrijk won hij met zijn vertolking van ‘Angels’ van Robbie Williams en ‘Kiss’ van Tom Jones. Zes jaar later klopte hij met de video van dat optreden aan bij Ben van Wijk, de dirigent van Benny’s Big Show Orchestra. Daar kwam hij Dick en later ook Dirk tegen. De Great Guys waren compleet.
Passende karakters
Individueel zijn deze ‘grote’ mannen erg goed. Maar als trio zijn ze nog sterker. Jeroen: “Onze karakters passen bij elkaar. We zijn alle drie niet op ons mondje gevallen en hebben dezelfde humor.” Hij vervolgt: “Dick is een geboren entertainer. Met zijn mimiek en gevatte opmerkingen weet hij continu de aandacht van het publiek vast te houden. Dirk valt op door zijn levendige, soms wat onbeholpen persoonlijkheid. Dat maakt hem authentiek. Hij is eerlijk en ontzettend grappig.”

Powerzanger
Jeroen is de powerzanger van de drie. In kracht en bereik kan hij alles aan. De emoties spatten er daarbij vanaf. Met zijn mooie, warme stem weet hij je te raken tot op het bot. “Het plaatje van de Great Guys klopt gewoon”, glimlacht Jeroen. “De een is klein en stevig. De ander is lang en dun. En ik ben van alles een beetje.” Wat de toekomst hen gaat brengen, weet hij nog niet. “In elk geval willen we nog meer variatie in onze optredens brengen. Blijven vernieuwen dus. En daarnaast nog meer op de bühne staan en genieten van muziek.“Dick
Heeft Dick ’s avonds een optreden met de Great Guys, dan is hij de hele dag in een euforische stemming. Ter plekke improviseren, het publiek bespelen en van elke situatie iets maken; daar krijgt deze rasechte entertainer een kick van. Het onderlinge plezier met Dirk en Jeroen is groot. “Dat is onze kracht. Goed zingen en een veelzijdig repertoire hebben is één. Maar uitstralen dat je geniet van wat je aan het doen bent en sfeer creëren, is veel belangrijker.”

Succesvol clownsduo
Al op vijftienjarige leeftijd startte Dick zijn carrière. Samen met een vriend vormde hij een succesvol clownsduo. Zijn interesse voor muziek werd gewekt door de rijke elpeeverzameling en de crème de la crème geluidsinstallatie van zijn broer. Meegevoerd door nummers van James Ingram en de originele Dream Girls ontdekte Dick wat muziek aan emoties kan meebrengen.

John de Mol Senior
Hij leerde blokfluit, clarinet en saxofoon spelen en liet zijn zangkunsten in verschillende kroegen horen. Op zijn zesentwintigste meldde Dick zich aan bij John de Mol senior om een tweejarige opleiding tot uitvoerend vocalist te volgen aan de Academie voor Lichte muziek. Van de 25 leerlingen die werden toegelaten was hij een van de weinigen die slaagde, dankzij zijn no nonsense mentaliteit en ijzersterke discipline.

Sindsdien staat hij elk weekend en doordeweeks in de avonduren op het podium. Hij zingt, presenteert en acteert in dinnershows, concerten van Benny’s Big Show Orchestra, commercials, musicals en tijdens optredens met de Great Guys. Als het gaat om deze laatste wil hij samen met Jeroen en Dirk het maximale eruit blijven halen. “Liever tien ‘kleinere’ optredens in een week dan één grote show in de maand. Daarnaast denken we continu na over hoe we onze optredens een andere invulling kunnen geven. Afhankelijk van de gelegenheid en het publiek. We overwegen zelfs om een klein muziekensemble toe te voegen, zodat we in onze nummers nog meer vrijheid krijgen om het publiek te betrekken.”