Ik ben op 7 november 1975 in het Brabantse Den Bosch geboren.Het nederlandstalige lied is mij met de paplepel ingegeven.In mijn ouderlijk huis werd dit de gehele dag gedraaid.Ik kan me geen dag herinneren dat ik niet heb gezongen."EEN DAG NIET GEZONGEN IS EEN DAG NIET GELEEFT" zeg ik dan ook altijd.
Ik zing dan ook van s'morgens vroeg tot s'avonds laat alle nummers uit volle borst mee , maakt niet uit waar dat ik ben. Als ik ergens met een nummer stond mee te zingen , kwamen er heel vaak mensen naar mij toe om te zeggen dat ze me goed vonden zingen en vertelde mij dat ik meer met mijn stem moest gaan doen. Maarja , hoe ga je dan te werk en bij wie moet je zijn.

Toen kwamen ze op het idee om mij op te geven voor idols. Nee heb je en ja kun je krijgen. Ik kreeg daarvoor een uitnodiging en mocht naar de selectie dag in Eindhoven komen. Ja , leuke , mooie , zuivere stem , maar jij bent niet wat we zoeken , was het resultaat. Jammer helaas , dan maar verder gaan met "hobby"-zingen op feestjes.

In mei 2006 kom ik via een nichtje in contact met John Baginda van Let's go party. Na een praatje werd er een afspraak gemaakt om een paar nummers voor te zingen in een studio. John was tevreden over wat hij hoorde en wilde wel verder met mij. Van vele mensen kreeg ik wel het advies om zangles te gaan nemen zodat ik bepaalde technieken zou leren die het zingen makkelijker en nog mooier zouden maken.Ik ben toen naar een zangpedagoge in Vught gegaan en die heeft mij dan ook de nodige dingen bijgebracht.

Hé hé , het balletje is aan het rollen gegaan en ik kan eindelijk meer met mijn stem en grootste passie gaan doen.Op dit moment zing ik alleen maar covers van o.a Jan Smit , Wolter Kroes , Jannes , Dirk Meeldijk en vele andere maar hoop snel een eigen nummer uit te brengen. Neem ook eens een kijkje op de website van marty