Arnold Hofmans is geboren op 21 december 1983, in de oh zo gezellige hoofdstad van Brabant, Den Bosch. Arnold die in zijn jonge jaren leefde voor het voetbal en al op zeer jonge leeftijd bij FC Den Bosch terecht kwam, tekende op 14 jarige leeftijd een zesjarig contract bij deze club. Na vele jaren hard trainen, het beleven van mooie dingen en vooral niet te vergeten de passie voor 
het spelletje is er na een tussentijdse overstap naar RKC Waalwijk toch helaas een einde gekomen aan een mooie droom. Een zware blessure en enkele tegenslagen hielden een mooie droom tegen.

Doordat Arnold opgroeide met het Nederlandstalige lied van thuis uit en in de weekenden altijd in de voetbal kantines te vinden was, is voor vele niet onopgemerkt gebleven dat de passie voor zingen bij hem erin is geslopen. Na enkele malen voor de lol een draai aan een feest te hebben gegeven, had Arnold besloten aan een soundmixshow mee te doen. Hiermee werd hij eerste en dit gaf de doorslag om verder te gaan. Met als release zijn eerste singel "Ik Heb Met Jou Niets Te Maken". Deze werd in december 2006 opgenomen in samenwerking met de Carrousel People bij producer Kees Tel.

Na de release van dit nummer en de groei van optredens is in samenwerking met producer Kees Tel gekozen om een gezellige meezingwals te produceren genaamd "Want zo ben ik geboren". Deze singel heeft menig mens verrast en wordt nog steeds zeer goed beluisterd of gezongen door collega artiesten (iets waar je trots op mag zijn). Een inhoudelijke tekst die middels een feestelijke deun je lichaam doet bewegen. Het kon dan ook niet uitblijven dat Arnold in Brabant Party stond met dit nummer alsmede op het levenslied in Den Bosch en vele andere leuke plaatsen.

Hierna volgden zijn singels “Het leven van de nacht” en “Hier sta ik”. Deze nummers zijn door Kees Tel geproduceerd in samenwerking met tekst schrijver Tonny van de Ven en inbreng van Arnold Hofmans zelf. Arnold heeft inmiddels ook een album uitgebracht met de titel "Veni Vidi Vici " met als eerste track " Ik ben een reiziger ". Kortom, het team rondom Arnold Hofmans is uitermate blij met de gang van zaken.