José van Uden zoals Yosee echt heet is geboren op 10 januari 1970 in ‘s-Hertogenbosch. Altijd als kind al gefascineerd door de muziek en won op jonge leeftijd al veel talentenjachten en play back shows. Tijdens haar vakantie in Gran Canaria, is ze in contact gekomen met John Meier en heeft met hem daar het duet "You've got a friend" gezongen.
John Meier vond het zo goed, dat hij haar uitgenodigd heeft om het in Nederland tijdens zijn cd presentatie ook te doen en dat heeft ze dan ook gedaan. Een paar jaar geleden (2007) heeft ze voor een regionaal TV programma een duet gezongen met Frank Verkooyen. Dit was op YouTube geplaatst en daar zijn enorm veel reacties op gekomen.

Yosee kreeg de smaak te pakken en via allerlei omwegen heeft ze via Nol Roos haar eerste single opgenomen getiteld "Mijn lieveling". Yosee houdt van nummers met inhoud en schuwt het ook niet om nummers van Ruth Jaccot, accoustisch begeleid te zingen. Ze zingt niet alleen Nederlandstalig, maar ook Engelstalig en is daardoor dan ook een geweldige Allround zangeres, die voor ieder wat wils zingt.

Haar tweede single "De zon die schijnt weer in mijn hart" is de zomerkanjer 2010 geworden, Yosee is daar enorm trots op. Na deze overwinning is het met Yosee enrom hard gegaan zowel regionaal als landelijk. Ze heeft al met regelmaat op het podium gestaan met grote namen uit de Nederlandse muziek waaronder Wolter Kroes, Django Wagner, Jeroen van de Boom, Peter Beense en vele, vele andere. Inmiddels heeft Yosee haar debuutalbum uitgebracht. Op dit album staan de mooiste nummers van Yosee. Dit album is mede geproduceerd door Peter Koelewijn.

Het gaat erg hard met Yosee, en inmiddels heeft het grootste deel van Nederland al kennis mogen maken met deze goedlachse, blonde verschijning. En is Yosee graag gezien op menig feest of evenement. Yosee zegt enorm te genieten van deze droom. "Het is iets, wat ik al van jongs af aan al wil doen". Mede door haar grote steun en toeverlaat René is voor haar deze droom werkelijkheid geworden. En hoopt ze nog heel lang door te mogen gaan met haar droom.